2024. április 29. - Péter

Környezetvédelmi adót a kerozinra

A berlini kormány a klímaváltozás megakadályozására kezdett átfogó erőfeszítései keretében indítványozta az Európai Unió brüsszeli bizottságánál, hogy vessen ki adót a repülőgépek üzemanyagára, a kerozinra.
2007. április 5. csütörtök 15:36 - Hírextra
Törekvésük eddig nem váltotta be a hozzáfűzött reményt, ezért most egyre többen sürgetik Berlinben, hogy a kabinet saját hatáskörben intézkedjen.

Kormánypárti politikusok sorozatban követelik, hogy a repülőjegyekre mielőbb vessenek ki környezetvédelmi illetéket. Mint a Berliner Zeitungnak adott nyilatkozatában a baden-württenbergi környezetvédelmi miniszter elmondta: a repülőgépek is jelentősen károsítják az atmoszférát, ezért a légi közlekedést igénybe vevő személyeknek is hozzá kellene járulniuk a klímaváltozást csökkentő intézkedések kiadásaihoz.

A keresztény pártok helyettes parlamenti frakcióvezetője is helyeselte a javaslatot és úgy vélte, hogy legalább 10 euróval kellene emelni a repülőjegyek árát, a többletet pedig környezetvédelmi célokra lehetne fordítani.

Az üggyel kapcsolatban nyilatkozott a fejlesztési segélyek minisztere is, aki indítványozta, hogy nagyobb figyelmet kellene szentelni a fejlődő országok környezetvédelmére, mert az ezekben az országokban folyó erdőirtás is erősen befolyásolja a klímaváltozást.

De nemcsak Németországban, hanem Nagy-Britanniában is aggasztónak ítélik a helyzetet, alighanem ezért szorgalmazta a londoni kormány, hogy a témát tűzzék a Biztonsági Tanács napirendjére.

Ennek eredményeként a brit külügyminiszter vezetésével április 17-én az ENSZ legfelsőbb fóruma is foglalkozni fog a klímaváltozás problémájával, közölte az InfoRádió.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását