2024. április 25. - Márk

Vége az ingyenességnek a gyógyfürdőkben

Az eddigi ingyenes, társadalombiztosítási (tb) támogatással rendelhető gyógyfürdő-kezelésekért is fizetni kell áprilistól - nyilatkozta a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója. Horváth Gábor elmondta, hogy a kezeléshez kapott egészségbiztosítási támog
2007. április 2. hétfő 20:13 - Hírextra
Így egyre nagyobb veszteségük keletkezett ezeken a szolgáltatásokon. Ennek ellensúlyozására, az orvosi masszázs kivételével, amiért 600 forintot kérnek ezután, a többi gyógyfürdő-szolgáltatásért alkalmaként 200 forintot kell fizetniük majd a beutaltaknak. Ezek az összegek még ezután is jelképesnek tekinthetők - mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy még ezután is nagy lesz a különbség a szolgáltatások teljes ára és az egészségbiztosítás által a fürdőknek fizetett támogatás között.

A vidéki gyógyfürdőkben már eddig is fizetniük kellett a beutaltaknak - tette hozzá. Horváth Gábor kitért arra is, hogy nem zárultak még le a tárgyalások, amelyeket az Egészségügyi Minisztériummal folytatnak a gyógyfürdő-támogatásokról. Egy tervezet szerint, amely még nem lépett hatályba, a tárca megemelné ugyan a szolgáltatási díjat, de ezzel egyidejűleg lecsökkenti a támogatási százalékot. Így gyakorlatilag még tovább csökkentik az OEP kiegészítéseit.

Például az eddigi 401 forint helyett csak 260 forintot adna a tb a belépők támogatásaként. Nagy valószínűséggel ezt a változást is tovább kell majd követni a fürdőknek - mutatott rá a Magyar Fürdőszövetség elnökeként is tevékenykedő cégvezető.

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy áprilistól már nem kapják a cégtulajdonos, fővárosi önkormányzattól azt a korábbi havi 10 millió forintot sem, amit eddig a tanuló-nyugdíjas jegyár-kiegészítésként kaptak. Ezek után csak a vendégek által fizetett térítési díjakra számíthat a cég - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását