2024. május 14. - Bonifác

Megemelt összegből finanszíroz a LIFE Plusz

Megállapodtak az Európai Parlament és a többi európai uniós intézmény képviselői a számos környezet- és természetvédelmi programok közösségi finanszírozását biztosító LIFE Plusz programról - közölte Hegyi Gyula (MSZP) EP-képviselő, az egyeztetőbizottság t
2007. április 2. hétfő 09:34 - Hírextra
A parlament javaslatára az eredeti tervekhez képest 40 millió euróval megemelték a LIFE Plusz keretösszegét. Így 2007 és 2013 között valamivel több, mint 1,9 milliárd euró áll rendelkezésre az EU 27 tagállamában. A tagállamok részére meghatároznak egy keretösszeget, melyre évente lehet pályázni.

Magyar programokra várhatóan évi 5 millió euró fog jut a következő években. A vita során Hegyi Gyula kérdésére Sztavrosz Dimasz környezetvédelmi biztos kijelentette, hogy amint rendelkezésre áll az információ a tagállamokban található madárvédelmi területekről, akkor ezeket is figyelembe veszik a pénz elosztásánál.

Mivel Magyarországon sok a madárvédelmi terület, 2010-től egymillió euróval növekszik a magyar programokra folyósított összeg. Szintén a parlament javaslatára az egész keretösszeg 15 százalékát elkülönítik a határokon átnyúló programokra. Jó regionális együttműködéssel tehát további támogatások érhetők el.

Az ülés végén a környezetvédelmi biztos ígéretet tett arra, hogy hamarosan kidolgoznak egy új finanszírozási rendszert a Natura 2000 programokra is, melyben több százezer magyar földtulajdonos érdekelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását