2024. május 27. - Hella

10 millióan akartak jegyet venni a 2008-as Eb-re

Óriási az érdeklődés a 2008-as osztrák-svájci, közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzései iránt. Az internetes jegyigénylés március 31-én zárult le, mivel harmincszoros a kereslet, április közepén sorsolással dől el, ki juthat belépőhöz - adta
2007. április 2. hétfő 18:17 - Hírextra
31 Eb-találkozó 346 ezer belépője keresi gazdáját az internetezők között, a határidő lejártáig 142 országból összesen 10,36 millióan regisztráltak. A svájciak voltak a legaktívabbak, a társrendező ország drukkereihez tartozik a foglalások 29 százaléka. A svájciaktól alig maradtak el a német (27), valamint az osztrák szurkolók (21).

Wofgang Eichler a szervezőbizottság szóvivője arról is beszámolt, hogy a sorsolás előtt leinformálják a jelentkezőket, ezzel a lépés is azt szolgálja, hogy a futball-huligánokat távol tartsák az eseménytől.

Az internetes foglalók közül, akinek az április közepén tartandó sorsoláson nem kedvez a szerencse, az várhatóan csak akkor juthat jegyhez, ha kedvencei kijutnak az Eb-re.

A jövő év elején, miután véglegessé vált a torna mezőnye, a szervezők 399 ezer jegyet juttatnak el a kvalifikációt nyert országok szövetségeihez, ahol a drukkereknek lehetőségük nyílik a jegyek megvásárlására.

A 2008-as torna iránti érdeklődés tizennyolcszor nagyobb, mint a legutóbbi, portugáliai kontinensviadal előtt, sőt a tavaly nyári, németországi világbajnokságot is megközelíti.

A fennmaradó egymillió jegyet a szervezők a meghívott vendégek és a támogatók között osztják szét. Az Eb június 7-én Bázelben rajtol, június 29-én pedig a bécsi fináléval ér véget.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását