2024. május 17. - Paszkál

A HÖOK is csatlakozik a PDSZ aláírásgyűjtéséhez

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) is csatlakozik a tanárok aláírásgyűjtő akciójához - mondta a Független Hírügynökségnek Kertész Ágnes, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnökségi tagja. A kezdeményezést a legnagyo
2007. március 27. kedd 18:28 - Hírextra
A PDSZ a népszavazási kezdeményezéssel azt szeretné elérni, hogy a kötelező heti óraszám ne emelkedjen 20-ról 22-re idén szeptembertől. A törvénymódosítások miatt 26-28 órát kellene tartaniuk a pedagógusoknak, ezzel gyakorlatilag 15-20 ezer tanár vesztheti el az állását a következő két évben, és tömeges iskolabezárásokra is számítani kell - mondta korábban Kertész Ágnes, a PDSZ elnökségi tagja.

A PDSZ-nek két hónap alatt összesen 50 ezer aláírást kell összegyűjtenie ahhoz, hogy az Országgyűlés napirendre tűzze a kérdést. A szakszervezet minden közoktatási intézménybe, illetve szakmai szervezethez eljuttatja az aláírásgyűjtő ívet, de elképzelhető, hogy az utcán is gyűjtik majd a szignókat - erről pénteken dönt a szakszervezet.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Liga Szakszervezetek, illetve a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete (MANTE) már jelezte, hogy részt vesz az akcióban. A PDSZ azt reméli, a HÖOK-on kívül a Gimnáziumok Országos Szövetsége (GOSZ), illetve a Liga tagszervezetei is csatlakoznak hozzájuk - mondta Kertész Ágnes.

A 100 ezres tagságú Pedagógus Szakszervezet (PSZ) is aláírásgyűjtést kezdeményezett a múlt hónapban. Ők az igazságtalannak tartott közalkalmazotti bértábla ellen tiltakoznak, és várhatóan április első napjaiban kezdhetik a szignók gyűjtését. A PDSZ hétfőn megállapodott a PDSZ-szel, hogy kölcsönösen segítik egymás munkáját annak érdekében, hogy összegyűljenek az aláírások - mondta Árok Antal, a PSZ alelnöke a Független Hírügynökségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását