2024. június 17. - Laura, Alida

Vizes VB-menü: fekete leves után finomságok

A szombat szomorkásan szeles, esős, kifejezetten turistariogató időjárása után gyönyörű, napsütéses, meleg vasárnapra ébredtek a melbourne-iek, akik közül nagyon sokan vették az útirányt a teniszstadionból átmenetileg, a vizes világbajnokságra uszodává át
2007. március 25. vasárnap 09:39 - Hírextra
Két magyar úszó is ott volt a 100 méteres férfi mellúszás selejtezőiben, de sok örömük aligha telt benne, mert sem Bodor Richárd, sem Gyurta Dániel nem jutott be az esti elődöntőbe. Előbbi, a pécsiek Európa-bajnoki bronzérmese 1:02.28 perccel a 26., utóbbi, a 200 méter 2004-es olimpiai bronzérmese pedig 1:03.33-as eredménnyel csak a 40. lett a 96 versenyzőt mozgósító mezőnyben. Mindketten bő egy másodperccel maradtak el egyéni legjobbjuktól. Mindenesetre a hosszabbik távon lehet, s kell is javítaniuk.

A világbajnoki újonc Verrasztó Dávid a 400 méteres gyorsúszásban mutatkozott be, és selejtezőfutamában 3:52.88 perces, remek egyéni csúccsal a harmadik helyen ért célba. Az összesítésben ez a 25. pozíciót jelentette számára a 79 fős mezőnyben, vagyis nem került be ugyan a már csak a legjobb nyolc versenyzőt foglalkoztató esti döntőbe, de dicséret illeti matinés helytállásáért. A Jövő SC-II. kerület ifjúsági Európa-bajnoka, akivel szemben nem volt szakmai elvárás a továbbjutás, csaknem három másodperccel úszott jobbat korábbi legjobbjánál.

A Verrasztó család másik vb-szereplő tagja, Dávid húga, Evelyn 200 m vegyesen próbált szerencsét a bajai Hosszú Katinka társaságában, s mindketten sikerrel jártak, hiszen befértek a folytatásra jogosultak társaságába. Az egyformán ifjúsági Európa-bajnokok közül Verrasztó 2:15.59 perccel - új egyéni rekorddal - a hetedik lett a teljes rangsorban, Hosszú pedig 2:16.37-tel a 12. idő birtokában várhatja a magyar órajárás szerint késő délelőtti elődöntőt.

Gercsák Csaba nem állt rajthoz a nyíltvízi úszók 25 km-es versenyében a melbourne-i vizes világbajnokságon. A Jövő SC-II. kerület 18 éves kiválóságának, aki remekül helytállva a tizedik lett 5 és 10 kilométeren egyaránt, a szakvezetés felajánlotta, hogy dönthet a záróprogramját illetően, ő pedig úgy határozott, hogy vasárnap már nem versenyez a St. Kilda kikötőben. A szakág zárásaként a férfiak 25 km-es viadala mellé a nők ugyanilyen távú versenyének "második félidejét" is programba iktatták vasárnapra, lévén azt szombaton vihar miatt 12 és fél kilométernél félbeszakították.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását