2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Örökre kizárnák az olimpián doppingolókat

Az olimpiai játékok időtartama alatt doppingvétségen ért versenyzők a jövőben ne indulhassanak ismét olimpiai játékokon, nyilvánítsák őket nemkívánatos személynek az ötkarikás mozgalomban - tartalmazza a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) doppingellenes szab
2007. március 24. szombat 09:31 - Hírextra
A szabályzat elkészítésének kötelező voltára a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) januárban szólította fel a MOB-ot, s ennek jóváhagyása egyik feltétele az adott nemzet olimpiai részvételének. A tervezet minden tekintetben alkalmazkodik a nemzetközi előírásokhoz.

Pontosan meghatározza a MOB szerepét, és feladatait. Ezek közül a legfontosabb: a zéró tolerancia elvéhez való ragaszkodás szelleméhez javasolja, hogy az olimpián doppingoláson ért versenyzők soha többet ne indulhassanak ötkarikás játékokon. Berkes István főigazgató, a MOB orvosi bizottságának vezetője is elfogadásra javasolta a tervezetet, amelyet a közgyűlés hagy majd jóvá.

Az április 14-re összehívott közgyűlés előkészítése kapcsán a MOB elnöksége pénteken hallgatta meg Molnár Zoltán ügyvezető igazgató tájékoztatását a múlt évi gazdálkodásról. A takarékossági intézkedések sikerrel jártak: a kiadások csökkentek, a bevételek növekedtek. Az 561 millió forintos költségvetés végösszegét tekintve a 110 milliós állami támogatás mellett a saját bevételek meghaladták a 400 millió forintot. Új támogatók jelentkeztek, a korábbiak emelték segítségük mértékét, az az állítás tehát, hogy a szponzorok elfordultak az olimpiai mozgalomtól, nem igazolódott.

A MOB saját bevételeiből 115 milliót fordít az olimpiai felkészülésre: 75 millióval a sportági szakszövetségeket, 20 millióval a sportegyesületeket, s új kezdeményezésként 20 millióval a felkészülésben résztvevő szakembereket, sportorvosokat, pszichológusokat támogatja. A hatvanhat szakember számára fejenként 300 ezer forint értékű MOL benzinkártyát biztosít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását