2024. július 20. - Illés

Már legalább 97 halálos áldozatról beszélnek Szibériában

A legújabb, kedd délelőtti jelentések szerint legalább 97 bányász vesztette életét az előző nap sújtólégrobbanás következtében beomlott nyugat-szibériai szénbányában.
2007. március 20. kedd 10:07 - Hírextra
A kemerovói megye illetékesei szerint a nyugat-szibériai Kuzbassz medencében található, a Moszkvától 3000 kilométerre keletre fekvő Novokuznyeckhez tartozó Uljanovszkaja bányában 203 ember tartózkodott, amikor berobbant a metángáz. A mentőalakulatoknak eddig 93 bányászt sikerült a felszínre hozniuk. Az egyik halálos áldozat brit állampolgár volt. Jelenleg még 13 bányász után folyik a kutatás A kimentett bányászok között sérültek is vannak, őket a környező kórházakba szállították.

A mentés összehangolása érdekében válságstábot hoztak létre, a testületet Aman Tulejev kemerovói kormányzó vezeti. Az Uljanovszakaja bánya viszonylag új: 2002 októberében helyezték üzembe, és a legkorszerűbb berendezésekkel látták el.

A bányában naponta 6 ezer tonna, évente pedig mintegy 3 millió tonna szenet fejtenek. Novokuznyeckben utoljára 2004-ben volt súlyos bányaszerencsétlenség: akkor a sujtólégrobbanásnak 47-en estek áldozatul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását