2024. június 17. - Laura, Alida

Az Országgyűlésé a Kossuth tér, egy év múlva új közpark lesz

Április 2-án adja át a főváros az Országgyűlés Hivatalának a Kossuth tér használati jogát és egy éven belül modern közparkot építenek a területen - erről állapodott meg szerdán a házelnök, a kancelláriaminiszter, a főpolgármester és az V. kerület polgárme
2007. március 20. kedd 14:55 - Hírextra
Szili Katalin elmondta, hogy április 2-tól a Kossuth tér tulajdonjoga továbbra is a fővárosé marad, azonban az Országgyűlés használja a teret és a fenntartását is a Parlament fedezi. Ezen kívül az április 2-i találkozón tárgyalják a térre tervezett közpark megépítésének forgatókönyvét.

Szilvásy György megerősítette, hogy a kormány egymilliárd forintot rendelkezésre bocsájt a tér átalakítására, ebben azonban nincs benne a szintén tervezett mélygarázs megépítése. Abban mind a négy résztvevő egyetértett, hogy körülbelül egy éven belül épülhet meg az új, nagyobb zöldfelületű új közpark a Kossuth téren.

Szilvásy György kérdésre válaszolva elmondta, hogy a használati jog átadása nem befolyásolja, hogy kik és mikor tüntethetnek a Kossuth téren.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását