2024. május 9. - Gergely

Bush nem adja fel

Az iraki háború nehéz, de megnyerhető - jelentette ki George Bush az invázió indításának negyedik évfordulóján hétfőn Washingtonban, türelmet kérve a bagdadi biztonsági műveletek végrehajtásához.
2007. március 19. hétfő 18:04 - Hírextra
Az amerikai elnök rövid, mindössze ötperces nyilatkozatot tett a Fehér Ház Roosevelt-szobájában arról, hogy az iraki háborút folytatni kell, mivel az arab országból történő kivonulásnak végzetes következményei volnának. A CNN hírtelevízió kiemelte: Bush az iraki győzelemről már nem mint bizonyosságról, hanem csak mint lehetőségről beszélt.

A CNN azt is aláhúzta, hogy Bush tulajdonképpen az általa már sokszor elismételt érveket hangoztatta arról, hogy az iraki háború feladása az Egyesült Államok biztonsági érdekeit sértené. Az elnök négy évvel a háború elindítása után is ugyanazokat az indokokat kénytelen sulykolni, hogy meggyőzze a háborút egyre kevésbé támogató közvéleményt.

"Az ember hajlana arra, hogy látván az iraki kihívást, arra a következtetésre jusson, a legjobb, amit választani lehet, az csomagolni és hazamenni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ez rövid távon kielégítő lehet, azonban a következmények az Egyesült Államok biztonságára nézve katasztrofálisak volnának.

Azt mondta, jelenleg az a legfontosabb feladat, hogy a szövetséges erők garantálják Bagdad biztonságát. Ez a feltétele annak, hogy az ország vezetése továbbléphessen a demokratikus társadalom építése terén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását