2024. május 7. - Gizella

Izraeli katonák utcai provokációjától tartanak a Kossuth téri tüntetők

Petíciót kívánt átadni a Miniszterelnöki Hivatalnak (MeH) a Kossuth téri tüntetők "egységszervezete", az úgynevezett Nemzeti Koordinációs Testület, hogy így tiltakozzanak az Izraeli Védelmi Erők delegációjának magyarországi tartózkodása ellen.
2007. március 14. szerda 17:18 - Hírextra
A petíciót nem vették át, a MeH munkatársa a portán csak annyit mondott a delegáció tagjainak, hogy küldjék el postán a szöveget. Fáber Károly a petíció átadását megelőző sajtótájékoztatón kijelentette: abban az esetben, ha idegen fegyveres erők provokációját vélik felfedezni a nemzeti ünnepen, honvédelmi kötelességüknek eleget téve "akár fegyverrel is ellenállnak, mert azt az ország elleni támadásnak értékelik".

A petícióban, amelyet az amerikai, izraeli és az iráni nagykövetség mellett a miniszterelnöknek, az önkormányzati és honvédelmi miniszternek, valamint az országos rendőrfőkapitánynak is eljuttatnak, követelik, hogy csütörtökre szabad gyülekezési jogot biztosítsanak minden magyar állampolgárnak "a békés megemlékezés érdekében".

Az Izraeli Védelmi Erők delegációja a "Tanúk egyenruhában" program keretében azért érkezett Magyarországra, hogy múlt vasárnap a fővárosi Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban emlékezzenek a holokauszt magyarországi zsidó áldozataira. A magyarországi látogatás előtt a 174 fős delegáció - amely döntően izraeli tiszthelyettesekből áll - Lengyelországban járt, és a megemlékezést követően még aznap visszautazott Izraelbe.

A Kossuth téri tüntetők véleménye szerint "hazugság, hogy a katonák elhagyták az országot, utcai provokációkra lettek az országba vezényelve".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását