2024. május 17. - Paszkál

Ausztria nem fél

Osztrák szakértők szerint nem jelent akut veszélyt az a videoüzenet, amelyben a Kalifátus Hangja nevezetű iszlamista szervezet arra figyelmeztette Ausztriát és Németországot: vonják ki katonáikat Afganisztánból, hogy így támadásokat kerülhessenek el.
2007. március 12. hétfő 08:04 - Hírextra
Az osztrák belügyminisztérium szóvivője vasárnap arról adott tájékoztatást, hogy magas rangú bécsi kül-, bel- és védelmi minisztériumi szakértők a videoüzenet tanulmányozása után arra a következtetésre jutottak: nincs akut veszély az ausztriai biztonsági helyzetet illetően, ugyanakkor komolyan veszik az ügyet. A szóvivő szerint nem lenne ésszerű azonnali intézkedéseket foganatosítani az alpesi országban.

Korábban Bécsben bejelentették, hogy az Afganisztánban szolgálatot teljesítő 5 osztrák törzstiszt számára szigorították a biztonsági előírásokat: a tisztek nem hagyhatják el illetékességi körzetüket.

A koalíciós kormány élén álló Alfred Gusenbauer szociáldemokrata kancellár a nap folyamán az osztrák televízió Pressestunde című műsorában egyebek között kijelentette: nincs közvetlen bizonyíték Ausztria fenyegetettségére. A politikus kiemelte, hogy az osztrák tisztek nem vesznek részt Afganisztánban harci bevetésekben, hanem törzstisztekként táborban dolgoznak.

Gusenbauer úgy fogalmazott: nem gondolja, hogy Ausztria támadás célpontja lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását