2024. május 22. - Júlia, Rita

Mától vehet jegyet az olimpiára

Megkezdődött a jövő évi pekingi olimpia jegyárusításának első szakasza, először a kínai állampolgárok és az országban élő külföldiek rendelhetnek belépőket. A szervező bizottság tájékoztatása szerint a jegyeket egy honlapon (www.ticketing.beijing2008.cn)
2007. március 8. csütörtök 17:42 - Hírextra
A jegyeladás három szakaszban történik majd, a külföldiek saját nemzeti olimpiai bizottságaiknál, illetve az azokkal kapcsolatban álló hivatalos irodáknál igényelhetnek belépőket. A rendeléseket összesítik, s amennyiben egy-egy eseményre a rendelkezésre álló jegyeknél több az érdeklődő, sorsolással döntenek. Az olimpiára a legolcsóbb belépő 30 jüanba (750 Ft) kerül, de a belépők 58 százaléka nem drágább 100 jüannál (körülbelül 2500 Ft).

Idén összesen 7 millió jegyet bocsátanak ki. Az összes belépő 14 százalékát iskolásoknak tartják fenn, s több mint a felét vehetik majd meg magánszemélyek. A fennmaradókat a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, továbbá szponzoroknak, nemzeti olimpiai bizottságoknak, illetve nemzetközi sportági szövetségeknek tartják fenn.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását