2024. április 19. - Emma

A Fidesz nem kér a jobbító kritikákból sem

A fideszes politikusoknak, úgy tűnik, nincs igényük a hasonlóan gondolkodó felelős értelmiség javító szándékú kritikájára - jelentette ki Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Heti Válasz című hetilapnak adott, csütörtökön megjelent
2007. március 8. csütörtök 10:28 - Hírextra

Schmidt, aki az Orbán-kormány idején a miniszterelnök főtanácsadója volt, első alkalommal adott terjedelmes lapinterjút azóta, hogy január közepén a Magyar Nemzet című napilapban egy álnév alatt megjelenő írás az állította róla, új jobboldali párt alapítására készül.

Schmidt elmondta, hogy nyilvánossá teszik azokat a háttérbeszélgetéseket, amelyeket tavaly a XXI. Század Intézetben rendeztek a jobboldal jövőjének megvitatására. "A milliárdos vagyonú üzletasszony nyilvánosan és nem nyilvános körben tett megnyilatkozásai egyértelműsítik, hogy elégedetlen a jobboldal spirituális vezetőjével" - határozta meg az okot a cikk szerzője, aki azonban nem volt hajlandó nyilvános tévévitára kiállni Schmidt Máriával. "Névtelen feljelentésekkel nincs mit kezdeni" - intézte el az ügyet erre hivatkozva a Heti Válasz kérdésére a megtámadott.

Schmidt Mária elmondta, hosszasan gondolkodott a Fidesz elnökségének azon a felkérésén, hogy február végén, a kommunizmus áldozatainak emléknapján beszédet mondjon a párt nagygyűlésén. Korábban soha nem mondott beszédet Fidesz-nagygyűlésen, most azért döntött a felszólalás mellett, mert a rendezvényt a Terror Háza Múzeum elé, az intézmény létrehozásának 5. évfordulóján hirdették meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását