2024. május 3. - Tímea, Irma

Tovább szépül a 2-es vonal

Idén három állomást újítanak fel a 2-es metró vonalán, ezzel befejeződik az utasforgalom korlátozásával járó metrófelújítás - mondta Molnár Gábor főmérnök, a felújítás projektvezetője. 2007-ben lesz az utolsó olyan része a 2-es metró felújításának, amely
2007. március 6. kedd 13:15 - Hírextra
Az idei felújításnál megszépül a Stadionok, a Pillangó utca és az Örs vezér tere állomás, és vágány-felújítási munkákat is végeznek majd. Az állomások átépítése mellett szigetelési munkákat is végeznek majd, valamint megújulnak többek között az áramellátó berendezések.

A Stadionnál a Hungária körúti kijáratnak új, üvegből készült előteret alakítanak ki, a Pillangó utcánál liftet építenek. Újdonság lesz, hogy befedik a peronokat: a Pillangó utcánál íves peronlezárás lesz, az Örs vezér tere állomáson szintén íves üvegfelülettel zárják le a peronok feletti részt, amely egészen az aluljáróig vezet majd.

Az első ütemben a Déli pályaudvar és a Keleti pályaudvar között közlekedik a metró, az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között pótlóbuszok szállítják az utasokat június 8-tól július 6-ig - mondta. A második szakaszban, július 7-től augusztus 19-ig a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között pótolják buszokkal a metrót.

A kelet-nyugati metró felújításának összköltsége 43 milliárd forint, az idei munkálatok 11 milliárd forintba kerülnek. Jelenleg hat pályázó van versenyben, a győztessel a BKV tervei szerint májusban kötnek szerződést. Molnár Gábor egy kérdésre válaszolva elmondta: a tavalyi állomások felújítása azért került többe, mint a tavalyelőtti, mert a Deák téri állomás a kapcsolódó részeivel, üzemi tereivel, gépészeti berendezéseivel kétszer akkora, mint egy átlagos állomás. Emellett a Moszkva téri és a Déli pályaudvari megálló a többi állomásnál műszakilag sokkal rosszabb állapotban volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását