2024. május 3. - Tímea, Irma

Ma eldől, lesz -e radar

Pécs polgárai ma szavaznak a baranyai megyeszékhely melletti Tubes-hegyre tervezett NATO-lokátorállomás építéséről. A referendumon a város mintegy 123 ezer választásra jogosult lakosa dönthet a radartelepítésről.
2007. március 4. vasárnap 11:54 - Hírextra
Amennyiben a referendum érvényes és eredményes, a polgárok többsége pedig elutasítja a beruházást, az önkormányzat ennek megfelelően köteles módosítani a terület rendezési tervét.

A helyi népszavazás akkor lesz érvényes, ha azon a választópolgárok több mint fele részt vesz, s akkor eredményes, ha a szavazók több mint fele azonos választ ad.

A pécsi közgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy március negyedikére tűzi ki a radarral kapcsolatos népszavazást, miután a beruházást ellenző civil szervezetek ennek érdekében összesen 12.789 aláírást gyűjtöttek össze.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2005 novemberében jelentette be: a kormány a Pécs melletti Tubesre javasolja telepíteni az eredetileg a Zengőre tervezett radart, amelynek felépítése civilek ellenállása miatt korábban meghiúsult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását