2024. május 7. - Gizella

Bálint gazda: veszélyben a gyümölcsösök

A szokatlanul enyhe tél próbára tette a növényeket, de egyelőre nincs ok pánikra. Február közepéig ugyanis a meleg idő ellenére mélynyugalmi állapotban voltak. Az utóbbi napokban azonban a "korán ébredő" növényeknél elindult a nedvkeringés, és ez óvatossá
2007. március 4. vasárnap 19:00 - Hírextra
Ha az elkövetkező napokban hetekben fagypont alá süllyed a hőmérséklet, nagyon nagy károkat tud okozni a termésben. Különösen a mandula, az egres, a kajszi-, és őszibarack van veszélyben - mondta a kertészmérnök.

Az enyhe tél kedvezett a kártevőknek is, a fagy nem pusztította el a gombák spóráit, a rovarok tojásait, ezért várhatóan sokkal nagyobb mennyiséggel kell számolni. A gyümölcsösökben tehát többet kell majd permetezni, ami környezetszennyezéssel is jár - hívta fel a lehetséges veszélyekre a figyelmet Bálint gazda. Szintén gondot okozhat, hogy az idei télen sokkal kevesebb csapadék esett, mint általában - tette hozzá.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását