2024. május 2. - Zsigmond

A katasztrófa sújtotta Enterprise-ra látogatott az elnök

Az amerikai elnök szombaton ellátogatott egy alabamai városba, ahol nyolc középiskolai diák halálát okozta egy tornádó. George Bush előbb helikopterről, majd gyalogosan is megszemlélte a természeti jelenség nyomában keletkezett károkat, és meglátogatta az
2007. március 4. vasárnap 09:42 - Hírextra
A délkelet-alabamai megyét, ahol Enterprise városa található, katasztrófa sújtotta területté nyilvánították. Az elnökkel tartott a Szövetségi Katasztrófavédelmi Hivatal (FEMA) nemrég kinevezett új vezetője, R. David Paulison is, hogy hangsúlyozza a hivatal gyors és határozott fellépését a károk elhárítása tekintetében.

Az elnöki hivatalt és a FEMA-t is heves bírálatok érték a katasztrófahelyzet kezelése miatt 2005-ben, amikor a Katrina hurrikán példátlan károkat okozott Louisisana és Mississippi államokban. Több mint harminc tornádó tombolt csütörtökön az amerikai Közép-Nyugaton és a délkeleti országrészben egy nagy kiterjedésű hidegfront részeként. A forgószelek összesen húsz ember halálát okozták.

Enterprise-ban történt azonban a legsúlyosabb tragédia: beomlott a helyi középiskola tetőzete, aminek következtében nyolc diák meghalt, több tucat pedig megsérült. A rossz idő miatt a középiskolában először haza akarták küldeni a 1200 diákot, miután azonban a tornádó közeledtéről értesültek, úgy döntöttek, biztonságosabb az épületben maradniuk. A forgószél azonban bedöntötte az épület falát és megbontotta a tetőzetet, és ez okozta a nyolc tanuló halálát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását