2024. május 9. - Gergely

Összedőlt a középiskola

Tornádók söpörtek végig csütörtökön az Egyesült Államok déli részén fekvő Alabama szövetségi államon, és a természeti csapás következtében legalább hét ember vesztette életét.
2007. március 2. péntek 12:12 - Hírextra

Enterprise városban helyi idő szerint délután negyed kettőkor összeomlott a középiskola tetőzete és legalább öt diák halt meg, több tucat pedig megsérült. A mentőalakulatok még csütörtök éjszaka is folytatták a keresést a romok között az esetleges áldozatok és túlélők után. Az állami katasztrófaelhárító ügynökség szóvivője közölte, hogy az áldozatok száma jóval magasabb is lehet, a mentési művelet egész éjjel folytatódik. Egyes hírekben már 19 halottról beszéltek, de Richardson szerint félreértés történt.

A tornádók részei voltak egy, nagy kiterjedésű, zivatarok és hóviharok által kísért hidegfrontnak, amely Minnesotától egészen a Mexikói-öböl partján fekvő szövetségi államokig húzódott. Missouriban tornádó következtében halt meg egy hétéves kislány.

Alabamában sok iskolában hamarabb fejezték be a tanítást, hogy a diákok még időben, épségben haza tudjanak térni. Az amerikai Közép-Nyugaton is több helyütt tornádóriadó van érvényben.

Chicago nemzetközi repülőterén több mint négyszáz járatot töröltek a viharos és ködös idő miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását