2024. május 6. - Ivett, Frida

Az orvosok nem tudnak bánni a gyerekekkel

A brit kórházak egy jelentős része nem nyújt megfelelő ellátást a gyermekeknek, és az intézmények több mint felében a dolgozók keveset tudnak a gyermekvédelemről - derül ki egy friss felmérésből.
2007. március 1. csütörtök 14:48 - Hírextra
A kórházak közel húsz százaléka nem biztosít elég hatékony kezelést a gyermekek sürgősségi ellátásában, míg az intézmények több mint fele nem részesíti megfelelő képzésben a dolgozóit a gyermekvédelem terén - állapította meg a brit egészséggondozási bizottság.

A jelentés szerint az általános sebészeteken és a járóbeteg-ellátásban dolgozó orvosok többsége keveset tud arról, hogyan lehet ellátni a gyermekeket. A sebészek és altatóorvosok nem kaptak olyan képzést, hogyan bánjanak és kommunikáljanak megfelelően a gyermekekkel - derül ki a szervezet vizsgálatából.

A bizottság a speciális gyermekgyógyászati osztályokkal elégedett, a gond akkor kezdődik, ha a gyermekeket a kórház egy másik részén kezdik kezelni. Túl sok intézmény biztosít ellátás a gyermekeknek anélkül, hogy az orvosok és az ápolók tisztában lennének a kezeléshez szükséges speciális tudással.

A szigetországban egy 2000-es eset óta különösen figyelnek a gyermekek megfelelő védelmére. Egy nyolcéves elefántcsontparti lányt, Victoria Climbiét családja hosszú időn át bántalmazott, és bár két londoni kórházba is bekerült, belehalt a kínzásokba és az éhezésbe, közölte az Inforádió.

"A jelentés figyelmeztetés az intézményeknek, hogy ne engedjék újból megtörténni ezt az esetet" - emelte ki a bizottság vezetője, Anna Walker.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását