2024. április 30. - Katalin, Kitti

120 fővel nő a balkáni magyar misszió

Magyarország egy újabb századot, vagyis 120 katonát küld májusban Boszniába, ezzel 730-ra nő a balkáni katonai missziókban részt vevő magyarok száma.
2007. március 1. csütörtök 22:48 - Hírextra
Az Európai Unió védelmi minisztereinek németországi találkozóján a nyugat-balkáni helyzet értékelése volt a fő téma. Magyarország abban érdekelt, minél előbb rendeződjön Koszovó státusza a térség stabilitása érdekében - mondta a honvédelmi miniszter. Szekeres Imre arról biztosította kollégáit, hogy Budapest továbbra is fenntartja a 610 fős hozzájárulását az Unió úgynevezett EUFOR ALTEA műveletében, és egy további század kiküldéséről is döntöttek. Az újabb 120 magyar katona a tervek szerint május elsején indulna Bosznia-Hercegovinába és a hónap közepére érnék el a teljes készültséget - tette hozzá a tárcavezető.

Szekeres Imre egyebek mellett arról tájékoztatta Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkárt, hogy javasolni fogja a magyar kormánynak az afganisztáni tartományi újjáépítési csoport (PRT) kétéves mandátumának meghosszabbítását. A honvédelmi miniszter szerint erre azért van szükség, mert az áprilisban induló civil projektek nem érnek véget a 2008 októberéig.

A honvédelmi miniszter azt is felajánlotta a NATO-főtitkárnak, hogy jövő szeptembertől magyar légiirányítók vehetnék át a kabuli reptér működtetését. Szekeres Imre közölte: a feladatot 30 fővel tudnák teljesíteni, ha a NATO erre igényt tart.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását