2024. május 23. - Dezső

Kiállítás áradat

A legismertebb fővárosi múzeumok mellett számos más helyszínen is nyílnak kiállítások a 27. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében, a március 16-án kezdődő, kéthetes rendezvénysorozat programjában több mint húsz új tárlat szerepel.
2007. február 27. kedd 11:10 - Hírextra
A festmény ideje - Az újraértelmezett hagyomány című kiállítással készül a BTF-re az idén 50 éves Magyar Nemzeti Galéria. A március 16-án megnyíló tárlatra a Sensaria művészeti csoport munkáiból válogattak. Az alkotók - köztük László Dániel és Lőrincz Tamás - a magyar festészeti tradícióhoz nyúlnak vissza, a galéria gyűjteményében szereplő művekre reflektálva.

Az Ernst Múzeumban március 18-tól Derkovits Gyula-ösztöndíjas fiatal alkotók műveit mutatják be. Egy erdélyi fotós családról szól a Képgyártó dinasztia Székelyudvarhelyen - A  Kováts-napfényműterem száz éve című kiállítás, amely március 20-tól látható a Néprajzi Múzeumban. A szecesszió üvegművészetét ismerhetik meg azok, akik az Iparművészeti mMúzeumban március 22-től felkeresik a Tiffany és Gallé című tárlatot. A jubileumi, 25. Magyar Sajtófotó-kiállításnak március 22-től a Magyar Nemzeti Múzeum ad otthont, ahol mintegy nyolcszáz fotó látható majd. Parabélyeg - a művészbélyegek négy évtizede a fluxustól az internetig címmel rendeznek kiállítást március 23-tól a Szépművészeti Múzeumban. A világ egyik legteljesebb művészbélyeg-gyűjteményét 25 ország 250 művészétől szerezték be.

Történeti és médiaművészeti kiállítással készül a BTF-re a Műcsarnok, amelynek március 23-án megnyíló tárlata a polihisztor, Kempelen Farkas két mechanikai találmányát, a sakkautomatát és a beszélőgépet helyezi középpontba.

A BTF apropóján számos más intézmény, galéria is rendez kiállítást. A Kogart Házban a Művészet arcai, művészek arca címmel látható március 16-tól tárlat, amelyen XIX. és XX. századi magyar képzőművészek önarcképei és arcképei szerepelnek. Az anyagban festmények, szobrok és rajzok egyaránt helyet kapnak.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban március 25-től Berlin, a magyar irodalom színtere címmel nyílik kiállítás, amely korszerű effektek, díszletek segítségével érzékelteti, milyen a kortárs irodalom berlini fogadtatása.

Az emigráns magyar színházművészet bemutatására vállalkozik a Nemzeti Színház. A Szétszórt csillagok színháza című, március 22-től megtekinthető tárlat személyes dokumentumokkal igyekszik szemléltetni, miként alakult az idehaza legendássá vált színészek külhoni sorsa, közölte a hirado.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását