2024. május 18. - Erik, Alexandra

Már a nők is öngyilkos merénylők

Női öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a bagdadi egyetem gazdasági és közigazgatási karának épülete előtt, legkevesebb negyven ember halálát okozva - vált ismertté hétfőn biztonsági forrásokból.
2007. február 26. hétfő 11:56 - Hírextra
A merénylő vasárnap a Musztansziríja egyetem többnyire síita diákok által látogatott gazdasági karának épülete előtt összegyűlt tömegben hozta működésbe a testére erősített robbanószerkezetet. "A támadó egy csadort viselő nő volt, nejlonszatyrokkal a kezében" - közölte egy név nélkül nyilatkozó biztonsági illetékes. Az al-Irakíja állami televízió által megszólaltatott szemtanúk is megerősítették, hogy a merénylő nő volt.

A szunnita szélsőségesek által elkövetett öngyilkos támadások szinte mindennaposak Irakban, ám nőket ritkán vetnek be. Két korábbi eset ismert, amelyben nők áldozták fel életüket robbantásos merényletekben: 2005 szeptemberében az Irak északi részén fekvő Tell-Áfárban robbantotta fel magát egy nő, ugyanaz év novemberében pedig egy belgiumi születésű, az iszlámra áttért nő intézett támadást egy amerikai gépkocsikonvoj ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását