2024. április 25. - Márk

A Volkswagen leutánozza a MINI-t?

A Volkswagen egy olyan különleges kisautót szeretne árusítani, amilyet jelenleg semmilyen más konkurense nem kínál.
2007. február 26. hétfő 09:47 - Hírextra

A német AutoBild értesülései szerint a Volkswagen egy kiskategóriás élményautót tervez piacra dobni, amellyel a MINI-t szeretnék megszorongatni. A kocsi különlegesebb lenne, mint bármelyik vetélytársa, ugyanis farmotoros lenne és hátsókerék-hajtású. Manapság ez igencsak ritka kombináció, hiszen a Porsche 911-esen kívül nem sok autó alkalmazza ezt a megoldást; manapság a modern szuper sportkocsik is inkább középmotorosak. A VW-nél azonban vannak hagyományai ennek az elrendezésnek, gondoljunk csak a Bogárra, ami annak idején világcéget csinált a német márkából.

A motorokról és egyéb részletekről egyelőre nem sokat tudni, de a vezetési élmény ennél az autónál elsődleges fontosságú lesz - írja az A5.hu.

Az autóval a VW egy új kategóriát szeretne létrehozni, méghozzá az ultra-sportos olcsó kompakt autóét. Nemrégiben a VW elnöke, Martin Winterkorn kifejtette a márka jövőre vonatkozó terveit, miszerint szeretnék betölteni a piaci réseket, tehát új, speciális modellekkel új piaci szegmenseket szeretnének alkotni a közeljövőben. Az ok egyszerű: az extra igények kielégítésén lehet a legtöbbet keresni. Lehet, hogy nem is olyan soká a Volkswagenre nem csak tömeggyártóként, hanem különleges igényeket kielégítő modellek exkluzív márkájaként is gondolhatunk majd?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását