2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gül panaszkodott, mert Törökországot senki nem érti meg Európában

Török származású európai parlamenti képviselők segítségét kérte a török külügyminiszter a hazájával szemben Európában táplált előítéletek leküzdéséhez.
2007. február 25. vasárnap 07:30 - Hírextra
Abdullah Gül szombaton Ankarában találkozott 23 török születésű törvényhozóval, akik részben az Európai Parlament, részben pedig a német, az osztrák, a belga, a dán vagy a svéd parlament padsoraiban foglalnak helyet. A megbeszélésen Törökország EU-tagságáról, valamint arról volt szó, miként lehetne elősegíteni a nyugat-európai országokban élő törökök társadalmi beilleszkedését.

A közösen elköltött ebéd után a vendéglátó külügyminiszter arról panaszkodott, hogy "Törökországot nem értik meg Európában. Szükségünk van az önök támogatására..., hogy leküzdjük a velünk kapcsolatos előítéleteket. Önök nagy értéket, valóságos kincset jelentenek a számunkra" - mondta Gül, mielőtt az újságírókat kitessékelték a tanácskozásról.

A politikus nem részletezte, milyen előítéletekre gondol. Török illetékesek azonban gyakran sérelmezik, hogy hazájuk nem részesül tisztességes elbánásban az Európai Unióval folytatott párbeszéd során. Ennek az okát a muzulmán, szegény és népes (75 millió lakos) országgal szembeni elfogultságban jelölik meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását