2024. május 2. - Zsigmond

Eperjes otromba színházlátogatása

Amikor a színházigazgató Eperjes Károlyt felhívta látogatása céljáról, azt a választ kapta, hogy neki felajánlottak 4 színházat, így ő most válogat, s azért járt Győrben is, mert olyan információi voltak, hogy Korcsmárost fegyelmivel elbocsátják.
2007. február 22. csütörtök 07:36 - Hírextra
Rendkívüli társulati ülést tartott Korcsmáros György, a Győri Nemzeti Színház igazgatója, hogy tisztázza az elterjedt pletykákat, s a társulat és a közvélemény megismerje a másik oldal érveit is .

Nem hagytam el a süllyedő hajót, csak búvárszemüveget vettem föl, hogy megnézzem, mekkora a lék — mondotta a 15 éve a színházat vezető szakember tájékoztatóján.

Győrben 53 közintézmény adósodott el, de egyedül a színház nem kapta meg a hiányt, ami szerinte 50-80 millió körüli, és abból adódik, hogy eleve kevesebbet kaptak a várható bevételnél. Az eladósodás összege mögött egyébként teljesítmények vannak, minden összeget le tudnak fedezni a vásárlásokkal, és a társulat tagjai pluszmunkájának elismerésével. Az elmúlt évben 370 előadás volt, 130 ezer néző látta a produkciókat, és az országban a legnagyobb jegybevételt produkálták. Sajnálatosnak tartja Korcsmáros György azt is, hogy a két revizor ténykedése ellen felhozott panaszukat csak a két revizor hallgatta meg, a város vezetésével még nem tudtak tárgyalni. Amikor Eperjes Károlyt felhívta látogatása céljáról, akkor azt a választ kapta, hogy Eperjesnek felajánlottak 4 színházat, és ő most válogat, s azért járt Győrben is, mert olyan információi voltak, hogy Korcsmárost fegyelmivel elbocsátják — mondotta a társulati ülésen a 2009-ig érvényes szerződéssel rendelkező színházigazgató, közölte a radio.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását