2024. április 19. - Emma

A pápai audiencián Putyin

XVI. Benedek pápa március 13-án fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Vatikánban - jelentette csütörtökön az Asianews katolikus hírügynökség.
2007. február 22. csütörtök 20:04 - Hírextra
A nem hivatalos ortodox egyházi forrásokra hivatkozó beszámoló szerint a római katolikus egyházfő és az orosz államfő találkozóját egy nappal a március 14-re tervezett orosz-olasz csúcstalálkozó előtt tartják.

Az Asianews annak jeleként tüntette fel Putyin és XVI. Benedek találkozóját, hogy az orosz elnök elő kívánja segíteni a közeledést a Vatikán és az orosz ortodox egyház között. A Vatikánba érkező hivatalos orosz küldöttségben várhatóan az orosz ortodox egyház egyik magas főpapi méltósága is helyet kap, a pápa oroszországi meghívását azonban egyelőre nem tervezik - tette hozzá.

Putyin pártfogolta a Moszkvában tavaly júliusban megrendezett vallások világértekezletét, amelyen a nagy vallások képviselői gyűltek össze a világ 49 országából. Az értekezleten a Vatikán magas rangú küldöttséggel képviseltette magát. A moszkvai patriarkátus azonban igyekszik gátolni a pápa oroszországi látogatását, azzal vádolva a római katolikus egyházat, hogy híveket toboroz magának a hagyományosan ortodox hitű országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását