2024. május 2. - Zsigmond

Egy klórgázt szállító teherautó robbant fel a fővárosban

Klórgázt szállító tartálykocsi robbant fel egy étterem mellett kedden Bagdadtól északra, s a hat halálos áldozat mellett több mint száz embert, köztük nőket és gyermekeket kellett kórházba vinni a kiömlő gáz okozta mérgezéssel - közölte a biztonsági erők
2007. február 20. kedd 10:13 - Hírextra
A robbanást nem baleset okozta - mondta el ugyanaz a forrás, hozzátéve, hogy a tartálykocsira robbanószerkezetet telepítettek. A merényletet a fővárostól 20 kilométerre fekvő Tadzsi településen követték el, az Észak-Irakba vezető főút egyik pihenőjének síiták tulajdonában lévő étterme mellett, ahol egy gumijavító műhely és más üzletek is vannak.

A biztonsági szolgálatokhoz állítólag érkeztek olyan hírszerzői jelentések, amelyek szerint a szunnita lázadás tűzfészkének számító nyugat-iraki Ramádi térségéből négy hasonló tartálykocsit készülnek Bagdadba vinni külföldi öngyilkos merénylők. Az első jelentések cseppfolyós földgázként emlegették tadzsi robbanásnál kiömlő rakományt, később azonban klórgázként azonosították.

A detonációban egyes források szerint 138-an sebesültek meg. Az ellátásukba bevont kórházak egyikében, a Kazmíje kórház intenzív osztályának ügyeletese elmondta, hogy az áldozatok közül sokan légzési nehézségekkel és hányással kerültek hozzájuk. A polgári életben víztisztításra használt klórgáz erősen mérgező hatású, és elsősorban a légzőszerveket ingerli, illetve károsítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását