2024. május 19. - Ivó, Milán

Orbán: "Nincs szarvam és nem kénköves a leheletem"

Szokásos évértékelő beszédében Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kijelentette: a kormány mögül kihátrált a többség és létrejött egy új többség. A volt kormányfő éles hangon bírálta a kormányt és az általa új arisztokráciaként emlegetett "új baloldalt", melyne
2007. február 16. péntek 18:00 - Hírextra

A gátlástalanság, az erőszakosság és a kapzsiság jellemzi az új baloldalt - mondta Orbán Viktor pénteki országértékelő beszédében a budapesti Millenáris Parkban. "2006-ban megtudhattuk, hogy az új baloldal bátorsága gátlástalanság, lendülete erőszakosság, önzetlensége valójában kapzsiság. Gátlástalanság, erőszakosság, kapzsiság. Ez uralkodott el 2006-ban Magyarországon" - fogalmazott a pártelnök. Orbán szerint a 2002-2006-os esztendők átmenti évek voltak; a régi baloldal letűnése, az új baloldal színre lépése közötti átmenet. Az elmúlt években megérhettük az új baloldal természetrajzát - tette hozzá. A Fidesz-elnök hangsúlyozta: a kapzsiság politikájának esett áldozatául az MSZP, majd pedig az egész ország.

A Fidesz elnöke úgy vélekedett, a szocialista többség szétmállott a kormányzat mögül tavaly. De, mint mondta, még mindig maradtak, akik elhiszik, hogy a polgári kormányzástól félni kell. "Akik elhiszik, hogy nekem két vészesen hegyes szarvam van, és kénköves a leheletem" - fogalmazott a politikus. Arra hívta fel a még mindig az MSZP-t támogató kisebbséget, ismerjék fel: a cinizmus, a hazugság mellé nem érdemes odaállni, akkor sem, ha baloldali ruhába bújt.

Orbán Viktor szerint "a hazugoknak" kell fizetniük. Az elmúlt évben kiderült: az MSZP-kormány sodorta gazdasági válságba az országot, de nem hajlandó vállalni ezért a felelősséget, sőt saját hazugságainak az árát is az emberekkel akarja megfizettetni - mondta az ellenzéki politikus országértékelő beszédében. Miért mindig a vétleneknek kell fizetnie? Ideje volna ezen változtatni! Legyen úgy, ahogy igazságos, először fizessenek a hazugok - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint ameddig nem lesz igazság, addig nem lesz béke. A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: késlekedés nélkül meg kell állapítani, hogy kik felelősek az ország tönkretételéért és felelősségre kell vonni őket. Orbán Viktor hangsúlyozta: ahhoz, hogy Magyarország visszaszerezze azt az életszínvonalat, amely 2002-ben jellemző volt, átlagos kormányzás mellett 16 évre, jó kormányzás mellett 12 évre van szükség. Így, mint mondta, "minél később szabadulunk meg ettől a kormányzattól", annál több időbe kerül, hogy az ország visszanyerje erejét. Leszögezte: az új többség mindenkivel hajlandó együttműködni, de csak ha tiszta vizet öntöttek a pohárba.

Orbán elutasította "a szélsőjobboldallal való riogatást", mondván, annak idején ők számolták fel Budapesten a neonáci szervezeteket. Hangsúlyozta: nem lehet elfogadni a hatalmon lévők részéről a terrrorfenyegetettséggel, a szélsőséggel való riogatást. Szerinte egyértelmű, hogy az álmerényletek mögött a kormányoldal trükkjei állnak. "Azóta van ez így, amióta az új baloldal úgy döntött, hogy kormányprogrammá emeli a megfelemlítés politikáját" - hangzott el. Véleménye szerint a rendszerváltás óta egyetlen kormány sem "tenyerelt bele" olyan durván a rendőrség munkájába, mint a jelenlegi.

"Éljen hát az új többség, emeljük magasra a zászlót. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!", zárta beszédét a volt miniszterelnök.

Kattintson és olvassa el a Hírextra összeállítását, melyben politológusok elemzik Orbán Viktor beszédét!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását