2024. május 19. - Ivó, Milán

Finomítják a vizitdíjat?

Ha szükséges, módosítják, finomítják a vizitdíj beszedésének rendszerét; az első hetek tapasztalatait folyamatosan értékelik - mondta az egészségügyi miniszter a Nap-keltében.
2007. február 16. péntek 09:17 - Hírextra
Hibák még hetekig lesznek - ismerte el Molnár Lajos -, de az a bizottság, amelyet a díjfizetés technikai lebonyolításának kidolgozásáért hoztak létre, folyamatosan gyűjti a beérkező tapasztalatokat, jelzéseket, és ha szükséges, várhatóan egy hónapon múlva megteszi technikai javaslatit. Hangsúlyozta: olyan esetekben, amikor nem egyértelmű, hogy a betegnek kell-e fizetnie az ellátásért vagy sem, mindig a beteg javára kell döntenie az orvosnak.

"Ha szükségesnek tartják (a bizottság), hogy apró technikai módosításokat - a rendszer egyszerűsítése érdekében - tegyünk, akkor ezt három-négy hét múlva elemezni fogjuk, és azt fogjuk mondani, igen, ezt lehet még jobban csinálni, és módosítani fogjuk a jogszabályt" - fogalmazott a tárcavezető.

A kórházi struktúra átalakításáról, illetve az erről szóló végső miniszteri döntés időpontjával kapcsolatban Molnár Lajos elmondta: a törvény szerint március közepén kell kihirdetni az intézményrendszer végső szerkezetét, de "gondolkodnak" azon, hogyha előbb "összeáll" a struktúra, legyen-e előzetes tájékoztatás. Erről döntés azonban még nincs - tette hozzá a szakminiszter.

Az egészségbiztosítási rendszerről szólva kijelentette: jövőre egy másfajta, reményei szerint egy több-biztosítós rendszer fog működni Magyarországon.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke csütörtökön, a Liberális Egészségügyi Tanács ülése után sajtótájékoztatón azt mondta: a párt szándékai szerint a parlament az idén elfogadja azt a törvényt, amely lehetővé teszi a több-biztosítós rendszer bevezetését, és az 2008-tól már működne. Mint a pártelnök fogalmazott: az SZDSZ ragaszkodik a több-biztosítós rendszerhez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását