2024. április 24. - György

Kétszáz öngyilkos merénylő készülődik

Mintegy 200 tálib áll készen arra, hogy öngyilkos merénylőként vesse magát a küzdelembe az Afganisztánban állomásozó külföldi erők ellen a tavaszra meghirdetett nagy offenzívában.
2007. február 14. szerda 11:01 - Hírextra
 Abdul Rahim molla, aki úgy mutatkozott be újságíróknak, mint a Hilmend tartományban harcoló tálib erők főparancsnoka, kijelentette, hogy 8-10 ezer tálib harcos veszt majd részt a tavaszi nagy támadásban. "Ezenkívül kétszáz emberünk kész életét adni (öngyilkos merénylőként) földünkért és vallásunkért" - mondta a tálib katonai vezető.

Hozzátette: "Úgy fogjuk bevetni ezeket az emberi bombákat, hogy a lehető legnagyobb emberveszteséget okozzuk ellenségeinknek" - mondta nyugati tudósítóknak telefonon.

Az afgán hatóságok hivatalos adatai szerint a múlt évben mintegy 130 öngyilkos merényletet követtek el Afganisztánban a NATO ott szolgálatot teljesítő erői és a kabuli kormány katonái ellen, 2005-ben pedig mintegy húszat. A NATO is kilátásba helyezte nemrégiben, hogy nagyszabású offenzívát indít a tél elmúltával az afgán kormányellenes erők ellen, amelyeknek tavaly roppant mértékben megélénkült a fegyveres tevékenysége.

2006-ban négyezer ember vesztette életét a fegyveres harcok következtében, több mint a tálibok kormányát megdöntő, 2001-ben lezajlott háború óta bármikor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását