2024. május 16. - Mózes, Botond

Károly herceg megmondta

Károly herceg, brit trónörökös harcba szállt a zsákutcák ellen, mert szerinte az ilyen környéken élők gyakran a közeli boltba is autóval mennek, a lezárt utcák miatt ugyanis túl sokat kellene gyalogolni. Gyakran egy liter tejért is feláldoznak egy liter b
2007. február 11. vasárnap 22:33 - Hírextra
A brit trónörökös, aki eddig is aktív környezetvédőként volt ismert, most a várostervezésben is próbálja érvényesíteni zöld elkötelezettségét - írja a brit Sunday Times című lap.

A hercegnek állítólag sikerült meggyőznie a legnagyobb brit lakásépítő cégeket (Barratt, George Wimpey, Bovis Homes), hogy hagyjanak fel a zsákutca-típusú lakóparkok építésével. Károly néhány hete egy előadáson hangsúlyozta, hogy "elég hosszú ideig az autó volt a tervezési folyamat középpontjában. Itt az ideje, hogy újra a gyalogosokra összpontosuljon a figyelem".

A zsákutcák azért népszerűek Nagy-Britanniában, mert nincs rajtuk átmenő forgalom, így csöndesebbnek és biztonságosabbnak tartják őket (ezért a házárak is átlagban 5-10 százalékkal magasabbak).

Károly kampánya egybeesik a brit kormány törekvésével, hogy minél kevesebb építési engedélyt adjanak ki zsákutcákra.

A walesi herceg 2007 januárjában környezetvédő tevékenységéért megkapta a Harvard Egyetem globális környezetvédelmi díját, amelyet Al Gore volt amerikai alelnök adott át.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását