2024. május 16. - Mózes, Botond

Csökkentené a kormány az abortuszok számát

Az új holland kormány csökkentené az abortuszok számát, nem híve az eutanáziának, viszont súlyt helyezne az őssejtkutatás etikájának kidolgozására.
2007. február 9. péntek 10:28 - Hírextra
A tavaly november 22-i hollandiai előrehozott választásokat követően csak a napokban írta alá a koalíciós megállapodást a Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA), a Munkapárt (PvdA) és a Keresztény Unió (CU). Az egyezmény egy része orvosi etikai kérdésekkel foglalkozik.

A megállapodás szerint az abortusz és az eutanázia törvényes marad. Az új kormány jobban figyel majd arra, hogy alternatívákat mutasson fel a terhesség megszakítására, javítani fogja az örökbefogadási törvényeket, korszerűsíti az anyákat segítő programokat, például a tinédzserkorú anyáknak több lehetősége lesz óvoda igénybe vételére.

Az iskolákban szexuális oktatást vezetnek be. Külön szexuális oktatási programot dolgoznak majd ki a bevándorló lányok és nők számára.

Felmérik és elemzik a terhességmegszakítások okait. Korábbi tapasztalatok azt mutatták, gyakori, hogy a nők azért döntenek a terhesség megszakítás mellett, mert vakációt terveztek, vagy megtudták, hogy gyermekük jó eséllyel nyúlszájjal születik. A jövőben vizsgálják majd az abortusz pszichológiai következményeit is.

Érvényben marad, hogy a nőknek öt napos gondolkodási időn kell átesniük a terhesség megszakítása előtt. Nőgyógyászok tiltakozása ellenére ez az ötnapos gondolkodási idő az előrehaladott terhességek esetében is érvényben marad. Az őssejttermelés céljából történő embrióklónozás továbbra is tiltott marad Hollandiában.

Forrás: euractiv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását