2024. május 17. - Paszkál

Nem adott cigit - hasbadöfték, meghalt

Cigarettáért gyilkoltak meg a hétvégén egy fiatalt Belgiumban, Oostende városában.
2007. február 5. hétfő 12:44 - Hírextra
A hétfői brüsszeli lapok beszámolói szerint az áldozat, Bart Bonroy egyik barátjának 18. születésnapját ünnepelte a tengerparti üdülőhelyen. Hajnali fél négykor, már hazamenetelre készülve taxira vártak az utcán, egy hasonló korú fiatal odalépett hozzájuk, cigarettát kérve. Nem adtak neki, mire az illető kést rántott elő, s előbb az ünnepelt, Jilles Coopman hasába szúrt, majd a közbeavatkozni próbáló Bartot sebezte meg, ugyanott. Míg azonban Jilles túlélte a támadást, Bart néhány órával később, a kórházban belehalt sérülésébe.

A támadó elmenekült, de a rendőrök hamar elfogták. Ő is 18 éves, s eddig semmilyen törvénytelen cselekedetet nem követett el. Egyelőre nem tudni, mivel magyarázza tettét: a rendőrség nem hozta nyilvánosságra vallomását.

Az eset nagy felháborodást keltett Belgiumban, főleg azért, mert kísértetiesen hasonlít egy 10 hónappal ezelőtti, szintén megmagyarázhatatlan gyilkossághoz. Tavaly tavasszal egy 17 éves fiatalt késelt meg két hasonló korú támadó fényes nappal, Brüsszel egyik pályaudvarán, mert nem adta oda nekik önszántából MP3-lejátszóját. Most pedig egy 18 éves fiú halt meg egy cigaretta miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását