2024. április 30. - Katalin, Kitti

Túl nemzeti, túl radikális

Ismeretes, október 23. előestéjén a Magyar Önvédelmi Mozgalom rendezvényéről indultak meg a résztvevők Toroczkai László vezetésével az Operának. Az eseményekről – a skinhead-koncerttől a tömegoszlatásig – beszámoltunk. A MÖM bejelentette: rész
2007. október 25. csütörtök 07:31 - Hírextra
A Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetői Kovács Géza és Kakuk Attila, a MIÉP-ből annak idején a menetvezető Toroczkaihoz hasonlóan kizárt tagjai. Hasonló karriert futott be a Jobbik több vezetője. A JMM azóta is gyűjtőhelye a kigolyózott MIÉP-eseknek. Csurka István rutinosan zárja ki pártjának soraiból a tagokat, indokaként az ügynök vád éppúgy előfordult, mint az hogy az illető „zsidónővel” él (Toroczkai). A kiakolbólítások forgatókönyve minden esetben ugyanaz volt. A belső ellenzék azt rótta fel a pártelnöknek, hogy az aktivitás elsikkad, pártjuk nem más mint a vezér (vagy élettársa) magánbirodalma, nem szól másról, mint hogy legyen közönsége a saját szónoklataiba szerelmes írónak. És valóban, Csurka többször visszafogta a túlvezérelt ifjakat, annyira gyanakvó volt mint egy gyakorló diktátor, és igen megszűrte legközelebbi munkatársait. Közismert szónoki hajlamai most kevésbé fontosak.



 
Az országot a kommunista ügynökök, szabadkőművesek, idegen hatalmaknak dolgozó percemberek kifosztották, ezért radikális közbeavatkozás nélkül elpusztulunk. Számítunk a dolgozni tudó és építeni akaró, tisztességes baloldali emberekre!
Kiutat kell végre mutatnunk! Jelenleg a radikális tetteket több mint 20% (!) támogatja. 1956-ban a lakosság 8%-a vett részt a forradalmi eseményekben, miért ne lenne hát erőnk 2007-ben történelmet írni?
Nincs veszteni valónk! A hallgatás, a beletörődés, a problémáktól való elfordulás egyenlő a biztos pusztulással. Október 22-én valami megkezdődhet! Rózsadomb menekül; a hírekben mondják, hogy Hévíz, Sopron, Lillafüred, Eger stb. szállodái hétvégétől megtelnek. Utaznak azok is, akiknek félnivalójuk lehet. Mi ott leszünk a tűzvonalban, ahol már nem gumilövedékkel lőnek. Ott kell lennünk - Magyar Önvédelemből. Nem biztos, hogy egy hidat kell lezárni október 26-án, és hogy ezt előre be kell jelenteni, de ebben az irányban megkezdődhet az igazi ellenállás! Október 22-én nem "zenés mulatság" lesz a Szabadság téren; aki így gondolja, az ki se jöjjön! Mindenféle nemzeti, történelmi, közénk való párt-zászlóval várunk mindenkit! Mi nem rakatunk el semmilyen zászlót! Összefogva csodákra lehetünk képesek! A harc folytatódik, nem kell félnünk!

Forrás: www.magyaronvedelem.hu
Elsősorban az ifjú titánok okoztak neki fejfájást. A MIÉP Ifjúsági Tagozatát többször is átrendezte a pártvezér. Így távozott a Jobbik vezérkara vagy Novák Előd. Nem véletlenül, volt idő amikor a MIÉP vonzó volt a szélsőjobbos ifjúsági szubkultúra tagjainak. Az angol skinhead mozgalom magyarításával született csoportok, több-kevesebb vonzódással a harmadik birodalom ideológiájához nehezen erőszakolhatók be a pártelnök lebetonozott érvrendszerébe. A Csurka -féle nemzeti radikalizmus nem előzmények nélküli. Bajcsy-Zsilinszky Endrével és Szabó Dezsővel kezdődik. A nagy elődök antiszemita és harmadik utas világnézete egy az egyben megegyezik a „magyar út” célkitűzéseivel. Az internacionalista szocializmusban és a liberális kapitalizmusban éppúgy magyarellenes nemzetközi összeesküvést orrontó nemzeti radikalizmus ugyanakkor mindig hangsúlyozta a magyar jelleget, nem külsőségeiben hanem nemzeti lelkületre szabottnak tekintve magát.

Ilyen formán mindig is ódzkodott az importált rokon ideológiáktól. Ameddig az Előőrs szerkesztője és publicistája függetlenségi, németellenes nacionalizmusból váltak náciellenesé, addig Csurka olyan eszközt lát a neonácikban ami azon bizonyos nemzetközi körök érdekeit szolgálja. Sose mulasztja el az aktuális közellenség származásának firtatását, legyen az Szabó Albert vagy Bácsfi Diána. Ugyanerre a sorsa jutottak a nemzeti radikalizmus történelmi előzményeiben kevésbé járatos, vagy arra kevésbé fogékony, nézeteiket más helyekről összefércelő szélsőséges fiatalok is. A MIÉP vezetője mindig is gyanakodva nézte a harcias jobboldali ideológiát nem csak a tiszta forrásból merítő kamaszokat. A túl bőrfejű, túl újnyilas külsőségektől féltette a pártját. A kirúgottak által életre keltett formációkra ez már kevésbé igaz.



Vannak akik a miniszterelnök nyilvánosságra került balatonöszödi beszéde óta valóban nem csak pofáznak, cselekszenek is. A „hatvannégy vármegyés” Toroczkai hétfőn, az MTV székház ostroma után másodjára állt olyan balhés fiatalok élére akiknek be nem jelentett tüntetése zavargásokba torkollott. A Szabadság térre a MÖM rendezett koncertekkel összekötött tüntetést, az interneten keringő felhívásnak és a fellépő zenekaroknak köszönhetően rendbontásra készülő bőrfejű közönséggel. Nem is kellett csalatkoznunk, azt kaptuk amit várhattunk. Olyan megmozduláson ahol elröppent egy zsidózás, vagy más politikailag inkorrekt nézetet artikulált a világba egyénileg egy demonstráló már voltunk. Hol tetszést aratott, hol nem. Olyanon ahol papírmasé robot segítségével zsidóznak, és ahol a közönség ütemesen és hosszan skandálja a mocskoszsidó, illetve a mocskosbuzi kifejezéseket még nem. Olyanon sem ahol a résztvevők karlendítéssel köszöntik egymást, majd leplezetlenül azt kérdezgetik egymástól, hogyan és mikor is fognak bűncselekményt elkövetni, szintén nem. Kezdjük érteni Csurkát miért gondolta úgy, hogy akár be is szánthatják a pártját, ha hagyja hogy az ismertetett rendezvényt szervezők a MIÉP-en belül kanalizálják a bennük buzgó tettvágyat.

Tüntetői kiskáté:
Szabályok, ajánlások:
- A rendőrspicliket ne csak fotózzuk le, hanem hátorozottan szólítsuk fel őket a tüntetés helyszínének elhagyására, és lökjük ki magunk közül őket!
- Az esetleges menekülésnél, barikádépítésnél a Nagy-Magyarországos matricával rendelkező autókat ne bántsa senki, ha a közelben kellene parkolnia valakinek, akkor előtte ragasszon rá jól láthatóan ilyen matricát!
- Csapatmozgás 3-4-5 fős csapatokban ajánlott.
- Álljuk a tüzet és a vízágyút, nem kell menekülni fejvesztve!
- Senki se a kamerák előtt, alatt öltözzön át!
- Hősködni ne kezdjen senki egy zászlóval, egyedül a rendőrsorfal előtt.
- Senki se jöjjön üres kézzel, és számítson Kossuth téri "piknikezésre"!

Alap felszerelés:
- Jól védő, minél hosszabb és nagyobb esőkabát, az izraeli eső ellen.
- Csomagoljuk jól be, aminek árthat a víz!
- Hideg élelem, 1-2 liter víz (szem kimosására stb. is)
- Erős, kb. 1 méteres zászlórúd
- Símaszk, kesztyű
- Alkarvédő (több páncélt nem célszerű magunkra ölteni, előnyünk a gyorsaság)
- Úszószemüveg, védőmaszk
- Váltóruha (vízhatlanul csomagolva)

Forrás: kuruc.info
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását