2024. május 5. - Györgyi

Nyílt levél Orbán Viktornak

Tisztelt Elnök Úr! A minap Ön egy fideszes kampánytanácskozáson olyan kijelentést tett, hogy a mai fiatalok nem elég radikálisok, és „mintha rossz anyagból lennének”.
2008. február 29. péntek 13:30 - Hírextra

Az utóbbi években – kivált a nemzeti ünnepek idején, nem minden esetben függetlenül a Fidesz utcai demonstrációitól és az Ön gyújtóhangú beszédeitől – több alkalommal tapasztalhatta meg az ország a jobboldali és szélsőjobboldali fiatalok radikalizmusát. Ilyen fiatalokból, ilyen radikalizmusból szeretne többet látni?

Vagy a régi Magyarország radikális védelmezőit szeretné hadrendbe állítani, akik saját jól felfogott érdekük ellenére is a régi, rossz hatékonyságú oktatási rendszer, a rosszul működő egészségügy konzerválásán fáradoznak?

Úgy látszik, Ön nemhogy nem érti a fiatalokat, de nem is képes velük szót érteni. Ám azt hiszem, ha egyre kevesebben dőlnek be a Fidesz ámításának, ha egyre kevesebben ugranak az Ön szavára, azért nem a fiatalokban kell keresni a hibát.

Ők ugyanis fel tudják mérni, mi a jó nekik. Képesek elgondolkodni azon, hogy a képzés költségeinek részleges felvállalásáért cserébe minőségi oktatást, színvonalasabb diplomát, jobb munkahelyet és több fizetést kapnak. Képesek felmérni, hogy 300 forintért cserébe az egészségügyben megszűnik a sorban állás, jut pénz fejlesztésekre, eltűnik a régi Magyarországból itt maradt uram-bátyám világ, és fokról-fokra megszűnik a hálapénz rendszer, amelynek megőrzéséért Ön egy 5 milliárdba kerülő népszavazást sem volt rest Magyarországra erőltetni.

Ezek érvek, észérvek. Olyan álláspontok, amiket mi, a világra és az újra nyitott, számítógépet-internetet használó fiatalok, Önnel és vaskalapos politikai szövetségeseivel ellentétben nemcsak értünk, de képesek vagyunk vállalni is.

Ön és a fiatal demokratának becézett őskonzervatív politikai hátországa egészen egyszerűen elfelejtett ésszerűen gondolkodni, és észérveket használni a kampány során. Az újtól és a jövőtől való beteges félelmükről nem is beszélve. Kizárólag a régi Magyarország megőrzése, a régi rendszerek konzerválása, a változások megakadályozása, az elért eredmények visszafordítása és a reformok nélküli jövő a céljuk.

Ezzel pedig nehéz megnyerni a fiatalokat, akik valahogy nem félnek úgy az újtól és a változástól, mint Önök, a régi Magyarország megújulásra képtelen védelmezői.

Nem csoda tehát, ha a konzervatívok vezetőjeként Ön egyre ingerültebbé válik, és egyre agresszívebben támadja a fiatalokat. Ehelyett észre kellene vennie végre, hogy annak a politikának, amit Ön képvisel, már rég lejárt a szavatossági ideje.

Végezetül kérdezem Öntől újra: mi is a baja pontosan a mai fiatalok „anyagával”, illetve milyen radikalizmust hiányol belőlük – belőlünk?

Az érintett jogán várja válaszát,

Varga László
a Fiatal Baloldal elnöke

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 29. 16:16
Hogy mi a baja Orbán Viktornak a mai fiatalokkal?
Feltehetően az, hogy nem ugranak Orbán minden szavára, a többségük belátja, hogy szükség van a felsőoktatásban a tandíjra, hiszen ebből (is) lesznek fejlesztések, ösztöndíj-kiegészítések és egyéb támogatások.
Az a baja Orbánnak, hogy a fiatalok többsége józan módon viszonyul a változásokhoz, nem rohan tüntetni, kukákat, kocsikat gyújtogatni.
Én azt hiszem Orbán Viktor nagyon lenézi a fiatalokat (is).
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását