2024. május 4. - Mónika, Flórián

Wittner Mária és Morvai Krisztina beszélt a Corvin közben

Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője és Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság elnöke mondott mintegy két-háromezer ember előtt a budapesti Corvin közben.
2007. október 23. kedd 15:57 - Hírextra

A Fidesz képviselője beszédében hangsúlyozta: örül, hogy a Jobbik által életre hívott Magyar Gárda tagjai biztosítják a rendezvényt.

Egyebek között kijelentette: "ma olyan Magyarországon élünk, ahol rácsok között ünnepelünk (...), rácsok között nem lehet emlékezni". Ismét elmondta, hogy 2008-at a megtorlás évének fogják nyilvánítani, és ehhez nem kérnek ehhez beleegyezést senkitől. Ugyanakkor hozzátette: ebben az ügyben az unióhoz fordulnak majd segítségért.

Morvai Krisztina beszédében közölte, hogy Gaudi-Nagy Tamás ügyvéddel együtt keddre virradóan "a jog, a bátorság és az igazság fegyverével kiszabadították" azokat az embereket, akiket a hétfő esti budapesti rendzavarások során köztörvényes bűncselekmények elkövetésének és rendzavarás vádjával állítottak elő.

Morvai Krisztina szerint az előállított emberek nem dobáltak gyújtópalackokat és nem borogattak fel autókat.

A Civil Jogász Bizottság felolvasta az a levelét is, amelyet "Gyurcsány Ferencnek és tettestársainak" címzett. Ebben azzal vádolta a kormányfőt, hogy megpróbálja szembeállítani a magyarokat, tavaly a rendőröket és a tüntetőket akarta egymással szembe fordítani.

Morvai Krisztina levelében Néró császárhoz hasonlította Gyurcsány Ferencet és olyan megfogalmazásokat használt, hogy Gyurcsány Ferenc vegye le véres kezét a magyarokról.
A megemlékezésen nem jelent meg Bayer Zsolt újságíró, aki az előzetes tájékoztatás szerint szintén beszédet mondott volna.

A megemlékezés után a két-háromezer főnyi tömeg az Üllői úton át a Kálvin térre vonult. Itt áttörték a Bródy Sándor utca magasságában lévő rendőrkordont, majd áttörték az őket feltartóztatni próbáló Fidesz rendezők sorát is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását