2024. május 8. - Mihály

Folytatódik az akkumulátorgyár-terjeszkedés?

„Sóskúton vásárol telephelyet az alsózsolcai akkumulátor-feldolgozó beruházója” – számolt be a közösségi médiában Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője.
2024. január 8. hétfő 17:12 - HírExtra

A képviselő szerint tavaly ősz elején hatalmas felháborodást váltott ki, hogy az ANDRADA Group Kft. lakossági egyeztetés és biztonsági garanciák vállalása nélkül akart akkumulátor-feldolgozó üzemet létesíteni Alsózsolcán. Akkor a helyiek és a Momentum együtt késztette meghátrálásra a céget.

Lőcsei most azonban arról ír, hogy a friss tulajdoni lapok alapján az ANDRADA Group Kft. kinézte magának Sóskúton az Orion Elektronikai Kft. raktárépületét. 

„Már tavaly év végén levélben fordultam a sóskúti önkormányzathoz, hogy megtudjuk, van-e tervben új, akkumulátorokat feldolgozó üzem létesítése Sóskút közigazgatási határán belül. Akkor a polgármester rekordgyorsasággal, néhány perc alatt válaszolt, hogy nincs tudomása arról, hogy akkumulátorokat feldolgozó üzem létesülne, az önkormányzatot nem keresték ilyen ügyben. Sajnos ez nem lep meg, ugyanis amióta a Fidesz eldöntötte, hogy akkumulátor-lerakattá teszi hazánkat, az önkormányzatok az utolsók, akiket tájékoztatnak erről” – teszi hozzá a politikus és kiemeli, hogy várja a cég tájékoztatását az üggyel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását