2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az LMP a szabadkereskedelmi egyezmény ellen

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy minden uniós szinten mondjon nemet az európai közösség és a Kanada közti kereskedelmi egyezményre (CETA).
2016. szeptember 4. vasárnap 10:06 - HírExtra

 

    Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek kifejtette: a világ társadalmai egyre kevesebb gazdagra és egyre több szegényre szakadnak szét, 65 embernek van a világon annyi vagyona, mint 3,5 milliárdnak. "Az olló tovább nyílik" - hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve: ez a folyamat nem csak az életkörülményekre, hanem a gazdasági fejlődési lehetőségekre is visszahat.

    Közölte: a folyamatban jelentős szerepük van a szabadkereskedelmi egyezményeknek, amelyek a gazdag országokat és a multinacionális cégeket még gazdagabbá teszik, részben azzal, hogy a tőkemozgás elől minden korlátot lebontanak.

    Az unió két ilyen egyezményt tárgyal, az egyiket az Egyesült Államokkal (TTIP), a másodikat Kanadával (CETA), és mindkettőt a legnagyobb titokban készítették elő - mondta.

    A Kanadával kötendő, hamarosan az unió által is tárgyalandó megállapodásban fogalomként szerepel a befektetők jogos elvárása - hívta fel a figyelmet Schmuck Erzsébet. Ez a politikus szerint indokolatlanul kitárja a kaput a pereskedések előtt, a vitarendezési eljárások pedig nem egyeztethetőek össze az uniós joggal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását