2024. április 30. - Katalin, Kitti

Simicskó a magyar emberek biztonságáról

A legfontosabb cél a magyar emberek biztonságának garantálása - emelte ki a honvédelmi miniszter pénteken a Parlamentben, jelezve: az alaptörvény napirenden lévő módosítása azt célozza, hogy a Magyar Honvédség is kivehesse a részét a terrorizmus elleni küzdelemből.
2016. június 3. péntek 10:48 - HírExtra

    Simicskó István az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottságának együttes ülése előtt nyilatkozott a sajtónak. A zárt ülésen a két testület azt az alaptörvényt módosító javaslatot tárgyalja, amelynek nyomán az alkotmány új különleges jogrenddel, a terrorveszélyhelyzettel egészülhet ki. Ennek elrendelése esetén a Magyar Honvédség erőit is igénybe lehetne venni az ország biztonságának garantálása érdekében.

    A honvédelmi miniszter elmondta: az alaptörvény módosításáról több körben tartottak többpárti egyeztetéseket, ellenzéki módosításokat is figyelembe véve egy kompromisszumos javaslat született. Simicskó István ezért bizakodó, hogy a javaslat végül megkapja a szükséges támogatást.

    A tárcavezető felidézte, hogy a közelmúltban Brüsszelt, az Európai Unió központját érte támadás. Ennek nyomán bármely uniós ország, így Magyarország is ki van téve a terrorveszélynek - mondta Simicskó István, aki megjegyezte: a magyar titkosszolgálatok hatékony munkájának is köszönhetően ez a veszély "nem túl magas", de ezzel együtt "meg kell előzni a bajt".

    Felidézte, a Belügyminisztérium terrorellenes intézkedési csomagja elsősorban a rendőrök és a titkosszolgálatok információgyűjtési lehetőségeit segíti, a Honvédelmi Minisztérium által kezdeményezett alaptörvény-módosítási javaslat pedig azt a célt szolgálja, hogy ha baj érné az országot, a rendőri és titkosszolgálati erőket segítve a Magyar Honvédség erőit is be lehessen vetni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását