2024. március 19. - József, Bánk

Lázár nem fizet?

Az MSZP vasárnap felszólította Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy haladéktalanul oldja meg az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) mintegy 2800 károsultjának ügyét.
2015. augusztus 23. vasárnap 14:04 - HírExtra
A szocialisták követelését Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője ismertette Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Felidézte, a szervezet egy uniós programban hátrányos helyzetű, alulképzett munkavállalók foglalkoztatását vállalta öt évre az észak-alföldi régióban, szerződést is kötött velük, ám az emberek nem kapnak fizetést, amivel 2800 családot hoztak lehetetlen helyzetbe az őszi iskolakezdés előtt. Az érintettek ugyanis az érvényes szerződésük miatt álláskeresési támogatást sem kaphatnak, így semmilyen bevételük nincs - fejtette ki a politikus, aki szerint a kormány ígéretei ellenére semmit nem tesz az ügyben.

Bangóné Borbély Ildikó szerint az ügyben egyértelmű felelőssége van Orbán Viktor miniszterelnöknek is, hiszen a támogatásról az a kormánybizottság döntött, amelyet ő vezet.

A Fidesz reagált

A Fidesz arra kéri az irányhatóságot, hogy gyorsítsa meg az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezetének (ESZOSZ) vizsgálatát - közölte a párt vasárnap az MTI-vel.

A Fidesz azt írta: a "szocialisták mindig mások kárán akarnak élősködni és segítség helyett, csak hergelésre képesek".

Hozzátették, hogy az ESZOSZ uniós fejlesztési forrásokból hátrányos helyzetű, alulképzett munkavállalók foglalkoztatását vállalta öt évre az észak-alföldi régióban, szerződést is kötött velük, több hónapon keresztül ki is fizette az alkalmazottakat, de az utóbbi időben nem.

A szocialistákon kívül minden más szereplő abban érdekelt, hogy a program az eredeti vállalásoknak megfelelően befejeződhessen és mindenki megtarthassa a munkáját - írták.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását