2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nem teljesített a Skoda

Bár az árbevétel növekedett, az új modellek fejlesztésébe invesztált összegek miatt csökkent 2013-ban a Volkswagen konszern csehországi érdekeltsége, a Skoda Auto nyeresége.
2014. március 17. hétfő 16:09 - HírExtra
A Skoda Auto 268,5 milliárd cseh korona, az előző évinél 2,2 százalékkal nagyobb értékesítési árbevétel mellett 11,8 milliárd korona (431,4 millió euró) nyereséget ért el 2013-ban, 22,9 százalékkal kisebbet a 2012-esnél. A Skoda Auto tavaly összesen 920,8 ezer járművet értékesített, 2 százalékkal kevesebbet, mint 2012-ben - közölte hétfőn a Skoda Auto a Mlada Boleslavban tartott sajtókonferencián.

Winfried Vahland vezérigazgató elégedettségének adott hangot a tavalyi eredménnyel kapcsolatban, mivel az "a cég történetében a második legjobbnak bizonyult". A nyereség az új modellek fejlesztésébe és gyártásuk megkezdésébe fektetett nagy összegek miatt, valamint néhány piacon az értékesítés csökkenése miatt lett alacsonyabb tavaly az egy évvel korábbinál.

A Skoda legnagyobb piaca 2013-ban is Kína volt, ahol 227 ezer autót értékesített, 9 ezerrel kevesebbet az egy évvel korábbinál. Nyugat-Európában a Skoda 369 ezer autót adott el, három százalékkal többet, mint 2012-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását