2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nem igazságos a kampányunk?

Hogyan vált cirkusszá a magyar választás címmel közölt tudósítást a kampányról a The International New York Times.
2014. március 3. hétfő 14:50 - HírExtra
Az amerikai lap európai kiadása szerint a Civil Összefogás Fórumnak (CÖF) a baloldali politikusokat bűnözőnek beállító hirdetőoszlopokon, villanypóznákon, buszok oldalán látható bohócos plakátja meglepőnek tűnhet azok után, hogy a Fidesz durván átalakította a politikai hirdetések szabályozását.

A kormánypárt azonban, amelyet élesen bíráltak azért, mert 2010-es kormányra kerülése óta tekintélyelvű irányba vitte el az országot, a szerző Danny Hakim szerint tudja, hogyan kell az üzenetet eljuttatni a választókhoz. A kereskedelmi televíziók nem kérhetnek pénzt politikai hirdetésekért, így azok el is tűntek onnan. Maradnak a közszolgálati csatornák, de ott is nyolc órára szűkítették a politikai reklámokat a hivatalos kampány ötven napjában, s a kültéri hirdetések megjelenését is korlátozták. Ez azonban nem vonatkozik a "független" szervezetekre, nevezetesen az "Orbán-párti" Civil Összefogás Fórumra, amelyet korábban részben egy Fidesz-alapítvány finanszírozott, s amely a bohócos kampány mögött áll - írja a lap.

Idézte a szerző a kormány egyik közleményét, amely arra emlékeztet, hogy több uniós országban is korlátozták a politikai hirdetéseket, s csak négy EU-s ország van (Ausztria, Észtország, Finnország és Lengyelország), ahol semmilyen korlátozás nincs érvényben. A lap érdeklődésére a CÖF két alapítója, Fritz Tamás és Csizmadia László röviden azt közölte, hogy nem kaptak támogatást a Fidesztől és "nincs szükségük támogatásra".

Bajnai Gordon azt mondta a lapnak, hogy a Fidesz "érdeke a politikai hirdetések korlátozása, a közmédia pedig az ellenőrzésük alatt áll". Az Együtt-PM vezetője szerint miután a hirdetőtáblák fele az országban a Fidesz-oligarchák kezében van, a többi pedig állami vállalatok hirdetéseivel van tele, az ellenzéknek nem maradt hely. A választás "szabad lesz, de nem fair" - idézte a lap Bajnait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását