2024. június 15. - Jolán, Vid

Minden családban kell egy kereső

Az MSZP 2014-ben olyan világot kíván építeni, ahol minden családban van egy ember, aki dolgozik, s ennek köszönhetően tisztes jövedelemhez jut.
2012. december 21. péntek 12:07 - HírExtra
Gúr Nándor, a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt is hangsúlyozta: legalább a minimálbér és a garantált bérminimum szintjén biztosítani kell azt, hogy a jövedelmek vásárlóerő-értéke egyetlen évben sem csökkenjen.

Az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az Orbán-kormány hivatalba lépése óta a legrászorultabbak kevesebből gazdálkodhatnak. Nominálisan alig emelkedett a minimálbér szintje, vásárlóerő-értékéből azonban több mint nyolcezer forintot vesztett - tette hozzá.

Rámutatott arra is, hogy jövőre 5-6 százalékos infláció várható, amely erodálja a minimálbér emelését.
Kifogásolta azt is, hogy a foglalkoztatottak száma alig észrevehetően emelkedett az elmúlt 2,5 évben, miközben a nyolc órában foglalkoztatottaké csökkent. Úgy vélte: a kormány csak számadatokban bővíti a foglalkoztatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását