2024. április 19. - Emma

"Teljes kormányzati agyhalál"

Az MSZP szerint a kormány nem hogy nem érti, fel sem fogja a fiatalok elvándorlásának problémáját.
2012. november 1. csütörtök 17:06 - HírExtra
Ezt Winkfein Csaba, a szocialista párt elnökségi tagja írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, amelyben úgy fogalmazott: a kormány tagjai "a rémisztő valóság elől vagy homokba dugják a fejüket, vagy megdöbbentő marhaságokat beszélnek".

Idézte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt, miszerint a magyar múltban kifejezetten pozitív hagyomány, hogy pár évet a fiatalok külföldön töltenek, majd visszajönnek. Az ellenzéki politikus úgy vélekedett, "a tündérmesék hősei tényleg vállukra dobják a hamuba sült pogácsával teli tarisznyát, és nekivágnak a világnak. A mai magyar valóság annyiban hasonlít erre, hogy az Orbán-kormány katasztrofális gazdaságpolitikája által koldusbotra juttatott fiatalok kényszerből kell, hogy vándorbotot fogjanak".

A "teljes kormányzati agyhalált" az elvándorlást rejtett nemzeti kincsnek nevező Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek sikerült beállítania - írta Winkfein Csaba, hozzátéve, pártja azt üzeni Hoffmann Rózsának, Matolcsy Györgynek és Orbán Viktor miniszterelnöknek: "nem annak lesz hagyománya, hogy elmennek a fiatalok, hanem annak, hogy az emberek elzavarják a Fideszt a hatalomból".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását