2024. április 24. - György

Az MSZP legyőzte a Fideszt

Horváth Zsolt független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást Dunaföldváron a szavazatok 57 százalékával, negyven százalékot meghaladó részvétel mellett - közölte a helyi választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-vel. Horváth Zsolt 49 éves tanár, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese.
2012. október 1. hétfő 08:21 - HírExtra
Bárdos Lászlóné tájékoztatása szerint Horváth Zsolt 1757 szavazatot kapott, Jákli Mihályra, a Fidesz-KDNP jelöltjére 1300-an szavaztak, ami a voksok 43 százalékát jelenti.

A választáson a névjegyzékben szereplő 7193 választó 42,7 százaléka, 3073 ember vett részt, közülük 3057-en szavaztak érvényesen, 16 voks érvénytelen volt.

A hivatalos eredmény szerint a polgármesteri tisztet elnyerő Horváth Zsolt független önkormányzati képviselő, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese; a 2010-es polgármester-választáson - szintén független jelöltként - 37 szavazattal maradt alul a Fidesz-KDNP akkori jelöltjével szemben.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Keresztes Lajos polgármester ez év július 11-én, 45 éves korában váratlanul elhunyt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gizimama
2012. október 1. 09:30
Nem tudta róla mindenki, hogy MSZP-s? Én úgy tudom ez teljesen világos volt...
kakambuki
2012. október 1. 08:38
A győzelemhez gratulálok! Ahhoz viszont már nem, hogy a tanár úr "igazi értelmiség módjára" nem merte vállalni pártállását a szavazáskor. Ez nem egy jellemes dolog szerintem!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását