2024. május 6. - Ivett, Frida

Navracsics nem fogadja el

Navracsics Tibor nem tekinti hivatalos dokumentumnak azt a "non papert", amelyet a Velencei Bizottság titkára fogalmazott meg az igazságszolgáltatási reformmal kapcsolatban.
2012. április 13. péntek 10:57 - HírExtra
Non paper

A közigazgatási és igazságügyi minisztert egy pénteki rendezvényen kérdezték az újságírók arról a sajtóértesülésről, amely szerint az Európai Bizottsággal egyeztetve "öt pontban összegzett, egyértelmű és nem alkuképes feltételt" fogalmazott meg a magyar bírósági reformmal kapcsolatban a Velencei Bizottság, a kifogást pedig úgynevezett "non paper" útján közölték.

Arra a kérdésre, hogy ez hivatalos uniós véleménynek számít-e, Navracsics Tibor azt mondta: egyrészt ez nem ez uniós vélemény, hiszen a Velencei Bizottság az Európa Tanács tanácsadó intézménye, másrészt pedig a Velencei Bizottság egyik beosztottjának, Thomas Markert titkárnak a non paperjéről van szó. "A non paper pedig magyarra lefordítva azt jelenti, hogy nem hivatalos dokumentum, tehát ilyen értelemben én nem tekintem hivatalosnak" - tette hozzá.

Egyébként

Szerinte egyébként az abban foglaltak jelentős részét lefedi a kormány által benyújtott módosító indítvány, amely a parlament előtt van.

Kérdésre válaszolva Navracsics Tibor "rendjénvalónak" tartotta, hogy az egyházügyi törvényről újabb tájékoztatást kér az Európai Bizottság. Mint mondta, szocialista képviselők kérésére kérnek tájékoztatás, amit a kormány megad. A beadvány jogosságát firtató kérdésre a miniszter azt válaszolta: "véleményszabadság van, mindenki olyan beadványt ír amilyet akar".
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását