2024. május 3. - Tímea, Irma

Vércukor és arcöregedés

A magas vércukorszint az arc gyorsabb öregedését okozza - idézte kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
2011. december 6. kedd 10:30 - HírExtra
A holland Unilever élelmiszeripari vállalat kutatói 602 középkorú embert vontak be tanulmányukba.
Mérték az önkéntesek vércukorszintjét, majd hatvan független értékelőt megkértek, hogy a résztvevőkről készült fényképek alapján becsüljék meg korukat.

Jellemzően egy évvel fiatalabbnak gondolták az értékelők az alacsony vércukorszintű embereket a magas vércukorszinttel élőkhöz képest, a diabéteszes betegeket pedig még utóbbiaknál is fél évvel idősebbre becsülték.

A kutatók feltételezik, hogy a bőr feszességét adó kollagénhez kötődhetnek a felhalmozódott cukormolekulák, ez okozhatja, hogy idősebbnek tűnik az, akinek magas a vércukorszintje.

"Ennek a tanulmánynak az eredményei ismét aláhúzzák, hogy mennyire fontos a vércukorszint szabályozása a középkorúak jóllétéhez és egészségéhez" - hangsúlyozta Diana van Heemst, a Leideni Egyetem munkatársa, az Age című szakfolyóiratban megjelent tanulmány egyik szerzője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

tamas46
2012. január 8. 05:24
Ez is csak egy kiegészítő vizsgálat a cukorbetegség(állapot)további folytatásához.Az életkor tapasztalati megítélésében fél év tévedés annyira érdektelen, hogy annak még jelentősége sem lehet.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását