2024. május 2. - Zsigmond

Pintér: a terrorizmus nagy veszély a demokráciára

Pintér Sándor belügyminiszter szerint a terrorizmus továbbra is komoly veszélyt jelent a demokráciára és a világra, a cél a demokrácia erősítése és a biztonság védelme az emberi jogok tiszteletben tartása mellett.
2011. szeptember 29. csütörtök 11:29 - HírExtra
A tárcavezető csütörtökön Budapesten, a Terrorizmus és demokrácia a XXI. században című kétnapos nemzetközi konferencia megnyitóján azt mondta: a terrorcselekmények megelőzéséhez folyamatosan fejleszteni kell az ezzel kapcsolatos képességeket, mert a terroristák módszerei is állandóan fejlődnek.

A Belügyi Tudományos Tanács és a Terrorelhárítási Központ (TEK) által szervezett eseményen Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet kiemelte: az erőszak és gyűlölet ideológiája ellen kell harcolni a demokratikus értékek nevében, mert a demokrácia - amint azt az arab tavasz eseményei is bizonyították - a nép akaratának kifejezése, és nagyobb erő, mint a terrorizmus.

Hajdu János, a TEK főigazgatója hangsúlyozta, hogy a terrorizmus elleni harcban nemzetközi összefogásra van szükség, mert a terrorizmus nem ismeri az államhatárokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását