2024. május 2. - Zsigmond

Külügyminisztérium: 385 millió forint ment el utaztatásra

Az elmúlt kilenc hónapban 385 millió forintot költött utazási költségekre a külügyi tárca, ez idő alatt a minisztériumnál és háttérintézményeinél több mint 2200 utazás valósult meg.
2011. szeptember 15. csütörtök 15:54 - HírExtra
Ez Martonyi Jánosnak a szocialista Józsa István írásbeli kérdésére adott válaszából derül ki. A tárcavezető parlamenti honlapon közölt tájékoztatása szerint a külügyi látogatások 60 százalékának Brüsszel volt az úti célja. Szállásra 68,5 millió, napidíjra 81,7 millió forintot költöttek az említett időszakban.

A szocialista politikus arra hivatkozva kérdezte a külügyminisztert, hogy a kormányfő által bejelentett első gazdasági akcióterv lényeges eleme volt a takarékos kormányzás, így véleménye szerint elvárható, hogy a Külügyminisztérium és háttérintézményei tisztségviselői csak az ország érdekében elengedhetetlenül szükséges nemzetközi programokon vegyenek részt.

Martonyi János válaszában az olvasható, hogy a miniszteri, államtitkári és helyettes államtitkári hivatalos látogatások, továbbá az Európai Unió soros elnökségével kapcsolatos látogatások mellett a tárca képviselői részt vettek a többi között az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kazahsztáni csúcstalálkozóján, illetve a nemzetközi közjogi munkacsoport hágai munkacsoporti ülésén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását